0721 749.749

Cappuccino

capucino

Cappuccino este la ora actuala una din cele mai populare bauturi in cafenelele din intreaga lume. Bautura italiana exista in diverse forme si combinatii, pentru ca de-a lungul timpului reteta sa a fost constant imbunatatita si i s-a adaugat un plus de savoare.

Istoria unor nume se bazeaza de multe ori pe asociatii bizare intre termeni cu sensuri total opuse. Ordinul religios numit „Capuchin”, stabilit in anul 1525, care a jucat un rol important in readucerea catolicismului in Europa reformata, reprezinta numele de plecare al popularului cappuccino.
Calugarii din ordinul „Capuchin” nu au inventat insa reteta bauturii, asa cum ati fi tentati sa credeti. Singura „coincidenta” a fost ca in secolul al XVIII-lea, culoarea hainelor pe care le imbracau calugarii era maronie, aceeasi ca a bauturii a carei denumire a fost consemnata pentru prima data in limba enegleza abia in anul 1948.

Cappuccino reprezinta denumirea unei bauturi al carei ingredient de baza este cafeaua. Aceasta se prepara prin combinarea a trei elemente: espresso, lapte cald si spuma de lapte. Cappuccino nu trebuie confundat cu caffee latte, un alt preparat italian pe baza de cafea. Spre deosebire de aceasta din urma, cappuccino contine jumatate din cantitatea de lapte inclusa in caffee latte si spuma de lapte, care in cazul primeia lipseste.

In mod traditional, cappuccino se serveste in cesti de portelan. Spuma de lapte de desupra mai indeplineste un rol in afara celui estetic si gustativ: impiedica eliberarea caldurii, mentinand bautura calda pentru mai mult timp.

Unul dintre cele mai importante aspecte in privinta realizarii unui cappuccino, este priceperea celui care il face. Desi pare simplu, cappuccino-ul adevarat se realizeaza destul de greu, pentru ca nu toti cei care incearca stiu sa dozeze componentele astfel incat bautura sa isi pastreze aroma deosebita.

Un specialist ar incalzi laptele si apoi ar obtine ceea ce se numeste microspuma, prin introducerea unor bule de aer foarte mici, care confera laptelul o textura mult mai fina. Reteta clasica este compusa dintr-un shot de espresso, peste care se toarna laptele fierbinte, iar deasupra se adauga un strat gros de 1 centimetru de spuma de lapte.

Sunt acceptate inca doua variante ale retetei principale: cappuccino chiaro – cappuccino in care se adauga mai mult lapte; cappuccino scuro (cunoscut si sub numele de cappuccino negru) – cappuccino in care cantitatea de lapte este mai mica.

Pensiunea Rix Rooms este amplasata in centrul orasului Focsani, in vecinatatea multor zone unde se poate servi masa.
Tot timpul selectam din multitudinea de oferte, cele mai bine cotate hoteluri, bazandu-ne pe review-urile si experientele personale ale clientilor.
Pentru rezervari te rugam sa ne contactezi pe email, la telefon sau pe Facebook.
Adresa: Focsani, Str. Republicii 16 bis